DESPRE FOTOGRAFIILE RAW (BRUTE)

Pot avea toate fișierele RAW de la nunta sau sesiunea mea foto??

Răspunsul scurt este nu, nu poți.
Probabil ai auzit de oameni care au întrebat dacă pot avea RAW-urile la nunta sau la sesiunea lor, dar ce este un fișier RAW și de ce este atât de râvnit să îl aibă toți și de ce fotografii sunt atât de mult împotriva distribuirii lor?
Un fișier RAW în sensul cel mai elementar sunt ingredientele pentru fotografiile tale. Când ai dat peste pagina mea, ce te-a atras la munca mea? Pe lângă legătura pe care o vedeți între cuplurile mele, probabil că a avut ceva de-a face cu căldura, culorile, nuanțele pielii, etc. Acesta este produsul final și nu se apropie deloc de ceea ce vede camera mea fără nicio editare.
Când ceri fișierele RAW din ziua nunții, ai putea crede că asta înseamnă să obții mai multe imagini decât ai avea dacă ai primi doar editările… și este adevărat! Dar crede-mă când îți spun, doar să-ți ofer cele mai bune imagini înseamnă să-ți fac o FAVOARE URIAȘĂ.
Îmi petrec ore întregi vizionănd mii de fotografii de la o nuntă, alegând cele mai bune dintre cele mai bune dintre cele mai bune.
Ceea ce nu vezi tu de fapt sunt fotografii nefocalizate, oameni surprinși cu ochii închiși sau diferite fețe ciudate. Avem apoi duplicatele de grup și imaginile similare, de probă, etc.
Poți vedea însă zâmbetele BUNE și momentele pure. Îți economisesc ore din timpul tău, oferindu-ți doar cele mai bune imagini.
E nevoie de ingrediente, la fel cum platoul bucătarului arată impecabil la servire, la fel vă oferim și noi ceva cu care ne putem mândri.

Deci nu. Nu poți avea fișierele RAW, dar oricum nu le-ai dori.

??

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *