Nunta in vremea pandemiei

Câteva informații pentru viitorii miri / viitoarele evenimente în situația actuală

 

“Să anulăm evenimentul?”

Având în vedere situația delicată în care ne aflăm, fiind ceva cu care nu ne-am mai întâlnit până acum, suntem cu toții bulversați. Noi recomandăm totuși să nu anulați evenimentul ci în schimb, să îl amânați pentru o dată ulterioară. Nu credem că e nevoie de anularea evenimentului, deoarece cu siguranță vom trece cu bine și peste această perioadă critică. E vorba doar de mai mult timp. Timp pe care cred că e foarte important să ni-l acordăm în perioada care vine.
Din păcate totuși, este posibil ca anul acesta să fie oarecum compromis. Nu vreau să fiu pesimistă, dar situația nu e tocmai roz, după statisticile autorităților. Trebuie să fim conștienți că este riscant să ne expunem cu toții, fiind vorba de o situație foarte gravă în care ne aflăm și nu ține de noi, nimeni nu iși dorește să treacă prin așa ceva, însă e vorba de sănătatea noastră în primul rând, la fel și siguranța noastră și a celor din jur. Indiferent de situație, se vor găsi rezolvări.

„Nunta mea este în toamnă. Ar trebui să continui cu pregătirile sau să amân?”

În acest moment, nu putem da un răspuns concret la această întrebare. Până la urmă nu ține de noi, nu este nimeni vinovat de ceea ce se întamplă și nimeni nu iși dorește să treacă prin așa ceva. Totuși, este aproape imposibil să știm cum va fi săptămâna viitoare, cu atât mai puțin următoarele luni de acum înainte, așa că vă recomandăm să rămâneți calmi, să aveți răbdare și să comunicăm unii cu ceilalți semnificativ pentru a decide un curs de acțiune și să rămânem informați cu tot ceea ce ne recomandă autoritățile. Deși, strict ca părere personală, amânarea nunții pentru anul viitor pare cea mai bună variantă momentan. Pentru că toate nunțile vor fi reprogramate, vă sugerăm să luați în calcul și alte zile decât sâmbătă, deoarece fiind totul supra-aglomerat, nu cred ca vor fi toate datele disponibile. Atât la serviciile foto-video, cât și la alți prestatori de servicii.

“Cum ne putem proteja invitații?”

Pentru început, puteți reduce lista de invitați. În afară de amânarea evenimentului, acesta este următorul mod în care vă puteți proteja invitații și persoanele care participă la eveniment.
Spuneți-le invitaților care se simt bolnavi sau prezintă simptome posibile, membri ai familiei în vârstă, mai expuși, oaspeți cu condiții preexistente sau sisteme imunitare compromise, precum și cei care călătoresc de la distanță. Luați în considerare reducerea listei de invitați până la 50 de persoane sau mai puțin, invitați doar familia și prietenii apropiați. Puteți să transmiteți un stream live (online) pentru cei care nu pot participa. Comunicați cu invitații și cu prestatorii de servicii și anunțați-i cu privire la orice decizie luată referitoare la evenimentul vostru.

“Ar fi mai bine să optăm pentru o variantă în aer liber/afară?”

Dacă există această posibilitate, luați în considerare o ceremonie în aer liber.
Deoarece COVID-19 este răspândit prin contact strâns, locurile în aer liber și locurile exterioare oferă mai mult flux de aer și mai puțin aer recirculat, precum și mai mult spațiu pentru ca oaspeții să se răspândească și să evite contactul apropiat. De asemenea, întrebați-vă furnizorul care este planul lor de acțiune și asigurați-vă că mâncarea este servită cu precauție suplimentară. Evitați stilul bufet unde toată lumea atinge ustensilele. Cu siguranță, prin ceea ce trecem acum nu e ceva ce ne-am fi imaginat vreodată, însă în situația de față, trebuie să păstrăm distanța pentru a nu ajunge să ne facem mai mult rău. Este într-adevăr o schimbare radicală și va fi și pe viitor, viața noastră nu va mai fi la fel ca și până acum. Cel puțin o perioadă destul de lungă până se găsesc remedii pentru sănătatea noastră.

CEEA CE PUTEM RECOMANDA NOI ÎN SITUAȚIA ACTUALĂ:

  • Comunicați cu furnizorii. Întrebați-i care sunt opțiunile voastre, dacă ar fi dispuși să analizeze amânarea/reprogramarea evenimentului și care sunt datele disponibile pentru reprogramare. Trebuie să fim responsabili cu toții și să ne ajutăm în orice fel posibil. Cred că suntem puși în situația de a da dovadă de umanitate și să renunțăm la egoism. Suntem cu toții în asta și trebuie să fim puternici și să trecem cu bine peste aceasta etapă. Din păcate divizați, dar împreună.
  • Nu intrați în panică, nu vă pierdeți speranța și nu uitați: evenimentul vostru este foarte important, însă nu este nimic mai important decât sănătatea, atât a noastră cât și a celor dragi.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *