Ce este “First look”?

Ce înseamnă mai exact “First Look”?

Dragi mirese, cu siguranță ați mai auzit termenul de “First Look” (prima privire), fie că ați avut deja nunta sau urmează să vă căsătoriți. Dar ce înseamnă mai exact “first look”?

First look este atunci când un cuplu se vede pentru prima dată în ziua nunții. Acest moment intim este de obicei o oportunitate emoționantă de fotografiat. Pe măsură ce ziua cea mare se apropie, probabil că te întrebi dacă vrei ca fotografiile tale de nuntă să includă această etapă sau poate îți place stilul tradițional în care te va scoate cineva pe ușă în fața tuturor pentru marea prezentare.

De ce e recomandat să faceți “First Look” pentru fotografiile voastre de nuntă?

  • Vă oferă vouă – mirilor, cele mai importante personaje din această zi – un moment intim înainte ca ziua să înceapă oficial. În aceste minute în care veți fi doar voi doi, aveți timp să vă conectați unul cu celălalt și să respirați adânc. Să vă priviți și să vă reamintiți cât de mult vă iubiți și de ce ați ales să faceți pasul acesta.
  • Tu și partenerul tău veți avea câteva momente împreună. Sună greu de crezut… “Cum adică vom avea câteva momente împreună? Nu asta vom avea toată ziua?”. Ei bine, nu vreau să vă dezamăgesc, dar în momentul în care apar invitații, familia și apropiații, veți avea instinctul să vă ocupați de ei, să vă pozați cu ei, șamd – așadar, voi doi nu veți avea prea multe oportunități să fiți împreună singuri. Dar când se va întâmpla asta, veți fi copleșiți de emoții indiferent de situație – e un moment atât de special să vă vedeți pentru prima oară!
  • Poți surprinde un moment autentic în fotografii. O nuntă este o experiență intimă, emoționantă, iar pentru fotograf o primă privire înseamnă că poate surprinde cuplul împreună în acel moment. Da, ieșitul pe ușă în fața mulțimii este special și emoționant, dar nu veți fi împreună în acele fotografii.

Dacă v-ați decis că vreți să faceți un first look la nunta voastră dar între timp se schimbă planurile, vă puteți răzgândi oricând – chiar și în ziua nunții!

Optați pentru o primă privire doar dacă doriți să faceți asta și doar dacă considerați că vi se potrivește acest stil. În fond, un fotograf priceput va fi capabil să se adapteze la orice situație și cu siguranță va creea cele mai frumoase cadre în care voi vă vedeți pentru prima oară.

Mici sfaturi si detalii:

  • Va trebui să te pregătești mai devreme: „Dacă ai ceremonia religioasă în prima parte a zilei, o primă privire înseamnă că trebuie să fii pregătită din timp, poate chiar mai devreme decât ai plănuit.
  • Iluminatul în încăpere poate să nu fie ideal tot timpul. Evitați să vă întâlniți pentru prima oară în camere fără lumină naturală, întunecate, nici afară în curtea casei, spre exemplu, în amiaza-mare când soarele e cel mai puternic, iar voi veți fi acoperiți de diferite umbre sau vă veți simți inconfortabil din cauza căldurii.
  • Fotograful și videograful tău vor încerca să fie discreți și cât mai departe posibil, dar vor fi în continuare prin preajmă, așadar alegeți un loc spațios în care să vă simțiți bine, un loc pe care îl puteți numi “acasă”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *