6 sfaturi despre cum să-ți păstrezi rochia de mireasă înainte de nuntă

Fiecare fată visează să meargă pe culoar în rochia de mireasă perfectă.

Găsirea rochiei perfecte este un subiect complex. Parcurgi fiecare raion cu rochii de mireasă din fiecare magazin pentru a încerca nenumărate stiluri diferite până când o să găsești „aleasa”.
Dar ce ar trebui să faci cu rochia până în ziua nunții tale, mai sunt câteva luni până atunci? Cum vei fi sigură că rochia ta va fi păstrată în siguranță?

Iată câțiva pași simpli pe care îi poți lua în considerare pentru a te asigura că rochia ta de mireasă ajunge în ziua nunții fără sa se deterioreze.

1. Inlătură plasticul.

Prima regulă generală pe care o sugerează orice specialist în conservare este să scoateți rochia din orice plastic dacă va fi depozitată mai mult de câteva zile. De obicei, plasticul nu permite țesăturilor să respire și are potențialul de a se păta, deoarece substanțele chimice se descompun și emit gaze. Cel mai bine este să folosesti o pungă de îmbrăcăminte din pânză sau cearșafuri simple din bumbac pentru a vă înfășura rochia.

2. In agățătoare sau nu?

Logica le-ar spune mireselor să-și pună rochia de mireasă pe un cuier și să o atârne undeva în siguranță. Cu toate acestea, înainte de a apuca cel mai apropiat cuier, poți lua în considerare greutatea rochiei – dacă are mărgele grele, mai multe straturi de material sau doar un singur strat de satin. Cu excepția cazului în care rochia ta este în câteva straturi ușoare, cel mai bine este să îți depozitezi rochia pe un plan drept, într-o geantă de îmbrăcăminte respirabilă sau înfășurată într-un cearșaf din bumbac, într-o cameră sau spațiu care nu este o „zonă cu trafic intens” din casa ta. Când îți depozitezi rochia, ai grijă la sursele de căldură și la animalele de companie. Plasarea rochiei pe calea unei surse de căldură sau într-o zonă accesibilă animalelor de companie ar putea duce la deteriorarea rochiei.

3. Controlează clima.

De obicei, rochia ta ar trebui să fie păstrată la aceeași temperatură/mediu pe care l-ai găsi confortabil. Subsolurile și podurile de obicei nu sunt cele mai bune locuri pentru depozitare, deoarece aerul poate fi umed și mucegăit. Încearcă să îți păstrezi rochia într-o cameră liberă sau într-un dormitor unde temperatura și umiditatea nu vor fluctua și rochia poate rămâne departe de lumina directă a soarelui.

4. Ochii care nu se văd se uită.

Odată ce rochia ta este depozitată corespunzător, încearcă să reziști tentației de a o încerca sau de a o scoate din geantă (cu excepția cazului în care ai nevoie de modificări). Șansele ca rochia să ajungă să fie pătată sau să aibă potențiale urme de ulei cresc de fiecare dată când rochia ta este manipulată. Machiajul și deodorantul sunt unii dintre cei mai mari vinovați atunci când îți încerci rochia. Dacă trebuie să încerci rochia pentru prieteni sau familie, asigură-te că ai îndepărtat mai întâi machiajul și deodorantul.

5. Scapă de cute.

Cu câteva zile înainte de nuntă, scoate-ți cu grijă rochia de mireasă din locul de depozitare. Agață rochia undeva sus, astfel încât toate cutele să poată fi îndepărtate. Dacă rochia mai are câteva cute încăpățânate cu o zi sau două înainte de ziua nunții, poți agăța rochia în baie în timp ce curge apa de la dușul fierbinte. Desigur, vei dori să fii foarte atentă ca rochia să fie atârnată departe de duș, astfel încât să nu se ude. Dacă cutele încă îți fac probleme, ia în considerare să ceri ajutor unei croitorese locale sau unei curățătorii chimice.

6. După nuntă, curăță rochia.

Înainte de a pleca în luna de miere, cere-i unei domnișoare de onoare sau unui membru al familiei să te lase cu rochia la magazinul local pentru a fi curățată și conservată, înainte ca petele să devină vizibile. Cel mai bine este să eviți depozitarea pe termen lung pe un cuier, deoarece acest lucru poate duce la întinderea țesăturii în timp. După cum am menționat mai devreme, depozitarea rochiei într-un dulap de rezervă este cel mai sigur loc de depozitare pentru a ajuta la păstrarea duratei de viață a rochiei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l și prietenilor. Sharing is caring! Nu uita să ne dai follow și pe INSTAGRAM @monavargaphoto

Leave a Comment

Your email address will not be published.