8 SFATURI PENTRU ALEGEREA FOTOGRAFULUI DE NUNTĂ

Știu cât de greu este atunci când vine vorba să îți alegi fotograful de nuntă!

De unde începi?

Sunt atât de multe opțiuni și este atât de dificil să ne dăm seama ce le diferențiază pe fiecare. Poate fi o decizie grea, mai ales când iei în considerare rolul pe care îl va avea fotograful în ziua nunții tale. La urma urmei, dintre toți implicați în organizarea nunții, fotograful este cel care îți va aranja șuvițele rebele sau îți va scoate crenguțele din rochie! El este cel care va fi acolo pentru tine pe parcursul întregii zile, el este cel cu care vei schimba cele mai multe mesage și îți va da cele mai utile sfaturi; și tot el este cel care va interacționa cu invitații și familia ta. El va face artă la nunta ta. Chiar și după nuntă veți rămâne într-o continuă comunicare. Îți va livra galeria foto, apoi vă veți sfătui împreună pentru cel mai unic design al albumului tău de nuntă … Ah, și nu mai vorbim de fotografierea următoarelor etape ale vieții, cum ar fi (poate) un copil!

Am enumerat mai jos câteva idei legate de acest subiect. Cred că merită atenția ta.

1. Caută pe diferite platforme

Pinterest, rețelele sociale și/sau târgurile de nunți sunt o opțiune infinită pentru a vedea cât mai mulți fotografi.
L-ai găsit? Perfeeect! Pasul următor ar fi să studiezi portofoliul fotografului care ți-a “tras cu ochiul”. Observă stilul lui de fotografiere, detaliile pe care le pozează și dacă fotografiile sale transmit sau nu emoție. În felul acesta (cred) că îți poți da seama ce anume îl face pe el cel mai potrivit pentru voi ca și cuplu. Este de asemenea foarte important (dacă nu, CEL MAI IMPORTANT) să poți creea o conexiune lejeră cu fotograful tău, să rezonați și să fiți pe aceeași lungime de undă. Nu vrei ca în timpul nunții să te streseze comportamentul lui și să te inhibi, astfel încât toate fotografiile de la nunta ta vor avea acel aspect “nenatural”.

2. Ce stil de fotografie preferi?

Așadar, iată un curs rapid rapid pentru a descrie modul în care arată și se simt imaginile:
• Luminos și aerisit folosind lumină naturală (vibrant, luminos, natural, curat)
• Artă plastică (foarte curat; film sau arată ca un film; de obicei de ultimă generație)
• Întuneric și capricios (folosește umbre și subexpunere deliberată)
• Editare la modă (de exemplu, pentru ca verdele să pară maro; imaginile par foarte calde)
• Stil documentar (culori realiste; nu prea pus în scenă)

3. Descoperă-ți bugetul

Trebuie să fii realistă, toți furnizorii au propriile lor afaceri, așadar, fiecare trebuie să taxeze în așa fel încât acest job să merite pentru el. Da, este destul de tentant să te gândești că sunt doar “niște poze” și poți negocia, dar fotografia, la fel ca orice altă meserie trebuie apreciată ca atare. Dacă ceri o ofertă de preț și simți că e mult peste bugetul tău, ai putea căuta în schimb un alt fotograf care să îți poată oferi exact ceea ce cauți. Și să nu uităm, vorbim de un eveniment extrem de important din viața ta, nu accepta mai puțin decât perfect. Iar dacă nu te încadrezi în bugetul lui, fotograful îți poate recomanda cu plăcere alți fotografi care sunt mai potriviți pentru tine din acest punct de vedere.
Serios acum, vorbește-mi despre viziunea ta asupra nunții, bugetul tău și hai să stabilim împreună toate detaliile ca să fim cu toții mulțumiți!

4. Consultă portofoliul și recenziile de pe pagina fotografului

Rețelele de socializare sunt prietenul tău în ziua de azi, și în mod normal, eu aș verifica imediat profilul de Instagram al unui fotograf, deoarece vreau să văd ce transmite el prin imaginile sale, cât de activ este și cum se implică în comunitatea sa. Este o modalitate bună de a verifica dacă cineva este încă deschis pentru colaborare. De asemenea, recenziile de pe site-ul sau pagina sa de socializare te pot ajuta să îți dai seama cât de bine a colaborat și cu clienții anteriori. Nu uita, recenziile bune se scriu greu, pentru că mereu suntem presați de timp și nu ne putem acorda un minut pentru asta, iar dacă totuși pe pagina lui găsești atâtea recenzii bune, cu siguranță ai făcut o alegere excelentă!

5. Solicită link-uri pentru a vizualiza galeriile complete de nuntă

Nu uita să întrebi fotograful dacă poți vedea o galerie online a unei nunți complete fotografiate de el. În acest fel îți vei putea da seama pe ce anume a pus accentul, dacă există și fotografii cu familia, dacă a pozat buchetul acela superb al miresei sau orice alte detalii îți vin în minte și pe care ai vrea să le vezi și in pozele tale. Chiar dacă nu cunoști persoanele din imagini, îți vei putea face o idee per ansamblu. Sau mai simplu, îl poți ruga să îți arate o nuntă pe care a fotografiat-o în același loc sau similar cu cel pe care l-ați rezervat voi și cu ocazia asta te vei putea vizualiza și pe tine în acel loc, viitoare mireasă!

6. Dacă este posibil, întâlniți-vă personal!

O întâlnire personală sau un chat video prin telefon va fi șansa ta de a pune toate întrebările pe care le dorești. Așa vei putea observa conexiunea dintre voi și cât de bine rezonați!
Dacă îți place felul lui de a fi și ai încredere în fotograful tău, te vei simți mult mai confortabil în momentul în care acesta te va fotografia în ziua nunții tale! Acest lucru este de asemenea, foarte util și pentru partenerul tău, deoarece adesea ei se pot simți oarecum excluși, așa că, simplul fapt că se înțelege cu fotograful este un stres mai puțin pentru amândoi.

7. Ședință de logodnă?

Poți opta pentru o sedință foto de logodnă sau “save the sate” din pachetul fotografului de nuntă. La ce te ajută asta?
Eu cred că este o idee grozavă deoarece în această ședință foto vă veți acomoda cu fotograful, ajungeți să vă cunoașteți, iar în ziua cea mare cu siguranță colaborarea voastră va fi mult mai bună! De asemenea, puteți folosi fotografiile de la sedința foto pentru a tipări invitațiile de nuntă care urmează să fie trimise!

8. Înțelege ce este inclus în pachetul tău

S-ar putea să nu sune mare lucru, dar poate deveni – dacă ești sigură de materialele care îți vor fi livrate și de un interval de timp de așteptare până ca acestea să intre în posesia ta. Este foarte ușor să facem presupuneri, dar pentru a nu greși – întâi citește contractul, pune întrebări și fii pe aceeași lungime de undă!
Odată am fost întrebată: “Când ajunge albumul foto?”, în condițiile în care mireasa nu a optat (nici plătit) pentru acest serviciu. Este important să știi ce anume ți se oferă când plătești pentru un serviciu cu absolut tot ce include acesta.
Și “Cât timp va dura până când fotografiile mele vor fi livrate?” Acestea sunt întrebările pe care ți le spuneam mai sus, să le pui fotografului la începutul discuțiilor, iar el îți va explica toate detaliile și la final vei fi încântată atunci când vei primi exact ce ai cerut.

Deci iată-le… Câteva din gândurile mele despre cum poți să găsești fotograful potrivit pentru tine. Pe data viitoare!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *